12:34, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Προεδρος ΕΥΑΘ: “Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε η βλαβη”

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δαφέρμος

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη από που προήλθε η βλάβη ” υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση στους πολίτες για τα προβλήματα υδροδότησης που υπήρξαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Ο πρόέδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης ξεκινώντας την τοποθέτησή του ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για τη ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτές τις μέρες.
Σημείωσε ότι η ηγεσία της ΕΥΑΘ έκανε ότι μπορούσε όλες αυτές τις μέρες ενημερώνοντας τόσο την πολιτική ηγεσία όσα και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς.
“Στην παρούσα φάση το περισταστικό διαχειρίστηκε η ΕΥΑΘ γιατί αυτή επιδιόρθωσε τη βλάβη” επεσήμανε ο κ. Κρεστενίτης.
Ο κ. Κρεστενίτης ανέφερε ότι θα υπάρξει έρευνα από εμπειρογνώμονες προκειμένου να ερευνηθεί από που προήλθε η βλάβη.Μάλιστα υποστήριξε ότι θα απευθυνθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο προκειμένου να γίνει η εμπειρογνωμοσύνη.
Η ολική διακοπή του νερού,σύμφωνα με το κ. Κρεστενίτη, έγινε γιατί έπρεπε να γίνει αντικατάσταση του κομματιού του αγωγού.Πάραλληκα ο κ. Κρεστενίτης υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια να υπάρξει δίκαιη κατανομή του νερού σε όλες τις περιοχές ενώ δόθηκε προτεραίότητα σε κοινωνικές όπως τα νοσοκομεία.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι στη ρύθμιση της διακοπής του νερού υπάρχουν δικλείδες που δεν είναι εύκολες να παρακαμφθούν ενώ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στον αγωγό.
Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ υποστήριξε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ένδειξη για μικρή ή μεγάλη διαρροή στον αγωγό.
Ο διευθυντής δικτύων της ΕΥΑΘ κ. Λάζαρος Καμπουρίδης στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι στις 5 προηγούμενες βλάβες που υπέστη ο συγκεκριμένος αγωγός της Αραβησσού οι 3 προήλθαν από λάθος υδραυλικών χειρισμών ενώ η σημερινή βλάβη δεν προήλθε από κάποιο λάθος χειρισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ η επιδιόρθωση της βλάβης του αγωγού έγινε αποκλειστικά από συνεργεία της ΕΥΑΘ και η μόνη συμβολή ιδιώτη υπήρξε με κάποια μηχανήματα.
Ο κ. Κρεστενίτης αποκάλυψε ακόμη ότι πριν ενάμιση χρονο ξεκίνησε η δημιουργία αγωγού που συνδέει τα αντιλοστάσια Αραβησσού και Αλιάκμονα ωστόσο ενώ το έργο ήταν να ολοκληρωθεί σε δυο με τρεις μήνες έχει κόλλησει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων. Υποστήριξε ακόμη πως αν ο αγωγός αυτός ήταν έτοιμος θα ήταν πιο ευκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θολούρα που καταγγέλθηκε σε κάποιες περιοχές του κέντρου μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης η ηγεσία της ΕΥΑΘ υποστήριξε ότι το φαινόμενο αυτό είναι φυσιολογικό μετά από μια διακοπή και τη στασιμότητα του νερού που δημιουργήθηκε.
Τέλος, η διοικηση της ΕΥΑΘ δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει κάποια μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.