, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις στον Έβρο. Δημοσιεύματα για μαζική μετακίνηση μεταναστών

Επί ποδός βρίσκονται από χθες το βράδυ όλες οι δυνάμεις αστυνομίας και στρατού στον Έβρο, ύστερα από δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ότι νέο κύμα μεταναστών κατευθύνεται προς τα σύνορα. Καμία τέτοια πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πλευρά, ούτε υπάρχει εικόνα στη μεθόριο που να την επιβεβαιώνει.
Τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν στην Ανδριανούπολη και σχεδίαζαν να μετακινηθούν προς τα σύνορα προκειμένου να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα στην Ελλάδα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. «Η μεταναστευτική πίεση είναι η συνηθισμένη, δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό», έλεγαν σήμερα το πρωί στην karfitsa.gr αξιωματικοί των συνόρων. Επιβεβαίωναν πως λόγω των φημών που κυκλοφόρησαν όλες οι ελληνικές δυνάμεις ήταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Σήμερα το πρωί καμία εικόνα από την τουρκική πλευρά δεν παρέπεμπε σε κινητικότητα μεταναστών προς τα σύνορα. Ακόμη και η πληροφορία για λεωφορεία στην κοντινή πόλη της Ανδριανούπολης έκανε λόγο μόλις για τέσσερα, ακόμη όμως και αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.
K.K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.