Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών σήμερα και αύριο

Στάση εργασίας θα πραγματοπιήσουν σήμερα και αύριο  νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «τα Νοσοκομεία ξεκίνησαν να βάζουν λουκέτο σε βασικές κλινικές τους» και παράλληλα «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία». Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τέλος την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Παράλληλα,, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, για αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, και συγκέντρωση στις 13:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.