16:30, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο ΥΜΑΘ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κωστή Ουζούνογλου
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, γονείς και μαθητές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, με αφορμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ και γενικά Λύκεια.

Πιο συγκεκριμένα οι συγκεντρωμένοι αντιδρούσαν στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ αλλά και ομάδων προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων.

“Αυτό το γεγονός το θεωρούμε απαράδεκτο. Δεν  είναι δυνατόν όταν ένα παιδί είναι στην τρίτη Λυκείου ή στην τετάρτη του εσπερινού λυκείου να του λέμε ότι πρέπει να αλλάξεις ειδικότητα, να αλλάξεις κατεύθυνση η να αλλάξεις σχολείο. 37 τμήματα ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και 30 τμήματα στα γενικά λύκεια δεν έχουν εγκριθεί και τα θεωρούν ολιγομελή», τόνισε ο Γιάννης Λαθήρας πρόεδρος Γ’  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πνεύμα η αντιπρόεδρος της Δ ΕΛΜΕ, Ιωάννα Αγοράστη, σημείωσε ότι “η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ουσιαστικά είναι τιμωρία για τα παιδιά. Είναι άμεση ανάγκη να εγκριθούν τα τμήματα ώστε να μην υποχρεώνουν οι μαθητές σε μετακινήσεις”.

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών ζήτησαν να γίνουν δεκτοί από την υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.