14:28, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Συγκίνηση για τον πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί στο Μάτι (video)

Ο Αντρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης που έχασε την γυναίκα του και το παιδί του στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι, σπάει την σιωπή του, δύο μήνες μετά από μοιραίο γεγονός και μιλάει για τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του.
«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα» δηλώνει ο πυροσβέστης.
Έχοντας ενημερωθεί για την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του, Μαργαρίτα, η οποία τον ενημέρωσε πως έχει κατευθυνθεί προς τη θάλασσα.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία, όπου βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έμεινε σε κώμα για 12 μέρες προτού φύγει από τη ζωή.
«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα. Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου. Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;» τονίζει ο άτυχος πυροσβέστης.
Πηγή: ereportaz.gr