, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθησαν με μεγάλη ποσότητα παράνομων φυτοφαρμάκων

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων φυτοφαρμάκων εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη τεσσάρων ανδρών από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα το κύκλωμα προμηθευόταν τα φυτοφάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα προωθούσε παράνομα σε αγρότες στην Ελλάδα.
Η κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων, οδήγησε στον εντοπισμό φορτηγού δημοσίας χρήσεως, το οποίο στάθμευε σε παρκινγκ επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και παρέδιδε σε συνεργούς τα παράνομα φυτοφάρμακα.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε και κατά την έρευνα που ακολούθησε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 1.041,5 κιλά και 143 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
• χρηματικό ποσό 19.840€,
• φορτηγό δημοσίας χρήσεως με το ρυμουλκούμενο του,
• (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
• πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.
Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση σχετικά με την προστασία των ζώων καθώς κατά την έρευνα του φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 σκύλοι, που διακινούνταν στο πλαίσιο αγοραπωλησίας χωρίς σχετικές άδειες, δηλώσεις και παραστατικά που προβλέπονται από το νόμο.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.