, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν στο Λαγκαδά για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς τα εξωτερικά σύνορα της Χώρας.
Πρόκειται για ημεδαπό άντρα ηλικίας 40 ετών και για 28χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική οργάνωση και Παράνομη μεταφορά μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (24-04-2017), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος συλληφθείς, κατά τον έλεγχο του οποίου διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε (5) αλλοδαπών.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος άντρας, είχε οργανώσει τη μεταφορά συνολικά έντεκα (11) αλλοδαπών προς την ελληνοσκοπιανή μεθόριο, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, με τελικό προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ έκαστος.
Σημειώνεται ότι, πέραν των προαναφερόμενων πέντε αλλοδαπών που βρέθηκαν εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν επιπλέον έξι άτομα που ανέμεναν σε καθορισμένο σημείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου τους καθοδήγησε ο νεαρός διακινητής, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταφορά τους.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
Διαπιστώθηκε ότι πέντε εκ των αλλοδαπών δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.