Σύλληψη τεσσάρων διακινητών σε Ροδόπη και Καβάλα

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 25 μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 36, 20, 20 και 18 ετών, αντίστοιχα.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο 20χρονους, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, όταν διαπίστωσαν ότι στο ΙΧ όχημά τους μετέφεραν παράνομα προς την ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 20χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς δίπλωμα.
Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα και πάλι Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 18χρονο οδηγό ιδιωτικής χρήσης φορτηγού (ΙΧΦ) αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, δέκα μη νόμιμους μετανάστες.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι μετέφερε παράνομα στο ΙΧΦ που οδηγούσε επτά μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.