, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Τα βότανα από τις μάγισσες κόστισαν… 93.000 ευρώ!

Παρίσταναν τις μάγισσες και επί τέσσερα χρόνια εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από άτεκνη, με την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσουν… να αποκτήσει παιδί. Δηλαδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπόσχονταν πως θα λύσουν τα μάγια που… άγνωστοι είχαν κάνει στη γυναίκα, η οποία με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωνόταν και θα ήταν σε θέση να τεκνοποιήσει. Το γεγονός ότι η γυναίκα είχε κάνει τρεις προσπάθειες εξωσωματικής που απέτυχαν, δεν είχε καμία σημασία…
Του Κώστα Καντούρη
Η πρωτοφανής ιστορία απάτης, δικάστηκε προ ημερών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου μάνα και κόρη, οι κατηγορούμενες «μάγισσες», καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 χρόνων η κάθε μία. Η ιστορία θυμίζει καφετζούδες και χαρτορίχτρες των παλιών ελληνικών ταινιών, καθώς μηνύτρια και κατηγορούμενες είχαν τέτοια στοιχεία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο και περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μια κατηγορούμενη –η κόρη– γνωρίστηκε τυχαία σε περιοχή της Λάρισας με το θύμα από το 1997. Τότε πληροφορήθηκε πως εκείνη, παρά τις προσπάθειες που έκανε, δεν κατάφερε να τεκνοποιήσει και… βλέποντας μία φωτογραφία του γάμου της, της «αποκαλύπτει» πως της είχαν κάνει μάγια που μόνον η ίδια και η μητέρα της μπορούσε να λύσει. Η γυναίκα δεν φαίνεται να πείστηκε αρχικά, καθώς ήταν μικρή σε ηλικία, όμως τελικά έπεσε στην παγίδα των δυο «μαγισσών» επτά χρόνια αργότερα. Όπως περιγράφηκε στο δικαστήριο, βρήκε πάλι τις δύο κατηγορούμενες, μέσω μίας συγγενούς της που την προέτρεψε να απευθυνθεί σε αυτές για να λυθούν τα μάγια και επιτέλους να καταφέρει να κάνει παιδί.
Η γυναίκα τότε άρχισε να δίνει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα σε μάνα και κόρη, ευελπιστώντας πως τελικά τα μάγια θα λυθούν. Ακόμη και όταν προχωρούσε σε εξωσωματικές επεμβάσεις για να γεννήσει και αποτύγχανε, οι δύο κατηγορούμενες ζητούσαν άμεσα να προχωρήσει σε νέες καταβολές για να λύσουν το επίμαχο διάστημα τα μάγια. Γενικώς η λύση των μαγικών κόστιζαν αρκετά, καθώς στις δεκάδες καταβολές που φαίνεται ότι έγιναν η γυναίκα έχασε συνολικά 93.240 ευρώ. Συνολικά στο κατηγορητήριο περιγράφονται 69 καταβολές ποσών που ξεκινούν από 300 ευρώ και καταλήγουν σε… 13.000 ευρώ!
«Εγώ γέννησα»
Στο δικαστήριο εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές, καθώς η μηνύτρια επέμεινε πως μάνα και κόρη εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο της που δεν είχε παιδί, ενώ εκείνες υποστήριζαν πως τα χρήματα διοχετεύονταν από τη μηνύτρια σε άλλες πλευρές και μιλούσαν για τυχερά παιχνίδια. Πάντως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τονίστηκε πως όταν η γυναίκα επισκέφτηκε τις κατηγορούμενες στο σπίτι της μίας στην Κατερίνη, εκεί της έδειξαν διπλώματα πως είναι μέντιουμ και πως έχουν δική τους εκπομπή στην τηλεόραση.
Το πιο εντυπωσιακό πάντως ήταν αυτό που συνέβη με την κατάθεση θείας της μηνύτριας, που ήταν και αυτή πελάτισσα των κατηγορουμένων. Η μάρτυρας αφήνοντας έκπληκτους δικαστές και ακροατήριο είπε πως η ίδια… κατάφερε να γεννήσει. «Δεν ξέρω εάν έκαναν απάτες, εγώ ξέρω πως εγώ γέννησα», ανέφερε σημειώνοντας πως και η ίδια πείστηκε ότι είχε… μάγια και πιθανόν να πλήρωσε προκειμένου αυτά να λυθούν.
Πάντως οι κατηγορούμενες, χωρίς να πείσουν το δικαστήριο, υποστήριξαν ότι ποτέ δεν πήραν τα χρήματα για τα οποία κατηγορούνται, ενώ αρνήθηκαν ότι υποσχέθηκαν να λύσουν μάγια στη μηνύτρια, λέγοντας πως θα ήταν αφελές να πίστευε οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο. Συμπλήρωσαν μάλιστα ότι ποτέ δεν υποστήριξαν πως είναι μάγισσες, παρά μόνον η μία είπε πως είναι αστρολόγος και επέμεινε σε αυτό και στο δικαστήριο, προσκομίζοντας και σχετικές βεβαιώσεις από τις… φορολογικές αρχές, καθώς ως τέτοια φορολογείται.
Το δικαστήριο τις καταδίκασε για κακουργηματική απάτη, όμως έκανε δεκτό το αίτημα η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και τις άφησε ελεύθερες μέχρι να δικαστούν στο Εφετείο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ