05:43, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Το τελευταίο «αντίο» στον Τόνυ Άντονυ

ImageHandler

 

Στον ιερό ναό του Τίμιου Σταυρού στο Αιγάλεω θα ψαλεί σε λίγη ώρα η εξόδιος ακολουθία στη μνήμη του κωμικού ηθοποιού Τόνυ Άντονυ (κατά κόσμον Αντώνη Κόνιαρη).

 anto3

Ο 66χρονος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο ήσυχα και αθόρυβα όπως άλλωστε κινήθηκε τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

Η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδελφοί του συγκεντρώνονται για να αποχαιρετίσουν ένα σπάνιο καλλιτέχνη με ήθος και σεβασμό στη δουλειά του, αλλά και με ξεχωριστές ευαισθησίες.

anto12

Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά του ένιωσαν την ουσιαστική φιλία και την προσφορά από ένα δοτικό άτομο που ήταν πάντα κοντά σε όποιον χρειαζόταν τη βοήθειά του.

Τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί και να δώσει τη μάχη με τη ζωή μόνος του χωρίς να δώσει ποτέ δικαιώματα σε κανέναν να αναφερθεί στον εφιάλτη που εκείνος βίωνε.

Σύμφωνα με τον αδελφό του τελευταία επιθυμία του ήταν να πεταχθεί η στάχτη του στη θάλασσα για να είναι πάντα κοντά στο στοιχείο που λάτρεψε όσο τίποτα άλλο, καθώς ήταν ερωτευμένος με τη Σκόπελο.

anto11

Να σημειωθεί ότι είχε πολύ πετυχημένες συνεργασίες στο ενεργητικό του και θεωρείτο από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Η οικογένεια του εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

«Η τελευταία επιθυμία του αδελφού μου ήταν να καεί και η τέφρα του να σκορπιστεί στη θάλασσα εκεί στα νερά της Σκοπέλου που τόσο λάτρεψε». Αυτά είναι τα λόγια του Δημήτρη Κονιαρη του μικρότερου αδελφού του εκλιπόντος ηθοποιού, ο οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr αποκαλύπτει πως αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον αδελφό του να καεί και να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα στα νερά της Σκοπέλου του νησιού που λάτρεψε ο ηθοποιός.

«Πέρασε δύσκολα. Προτίμησε να απομονωθεί από όλους. Έλεγε ότι είναι μια χαρά. Δεν ήθελε να τον λυπούνται» λέει ο αδελφός του, σημειώνοντας ότι τον θαύμαζε για το κουράγιο και τη δύναμή του αλλά και για το πόσο πάλεψε για να πετύχει στο θέατρο.

anto10

Τραγικές φιγούρες τα δυο του παιδιά, Νίκος και Βασίλης. Ήταν κοντά του ως το τέλος. Θρηνούν για τον δικό τους ήρωα που αποχαιρετούν σήμερα, όπως λένε στο protothema.gr

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης χαρακτηρίζει τον Τόνυ Άντονυ, ως φίλο του που πάλεψε μέχρι το τέλος και δεν κοινοποίησε σε κανέναν την αρρώστια του. «Έφυγε αθόρυβα και απελευθερώθηκε» λέει συγκινημένος.

anto5

Συντετριμμένη από τον χαμό του φίλου της και η Έλντα Πανοπούλου, η οποία ξεσπά σε δάκρυα. Θυμάται τον αγαπημένο της φίλο στο θέατρο, τις πλάκες που έκαναν μεταξύ τους και το πόσο δυνατά συναισθήματα αγάπης είχαν αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Βρίσκει το κουράγιο και λέει στο… φιλαράκι» της «καλό ταξίδι».

anto7
«Τώρα όλοι λένε ότι τον αγαπούν και ότι τον σκέφτονταν. Εγώ δεν είδα κανέναν να έρχεται να τον δει εκτός από τα παιδιά και την οικογένεια του και κάποιους φίλους του εκτός θεάτρου. Είχε αποσυρθεί από τα θεατρικά πράγματα λόγω της ασθένειας του αλλά δεν είχε οικονομικό θέμα. Μου έλεγε ότι είχε κάνει το κουμάντο του. Θα μας λείψει ένας εκπληκτικός άνθρωπος» λέει η κυρία Αντιγόνη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον ηθοποιό.

 

anto6