00:40, Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Χαλκιδική: Στη “μάχη” του αποχιονισμού και ο στρατός – Χωρίς ρεύμα η Κασσάνδρα

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική.

Συνέπεια των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν να μείνουν χωρίς ρεύμα κοινότητες της Κασσάνδρας, συμπληρώνοντας ένα 24ωρο και περιμένοντας τη ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει δύο σοβαρές βλάβες στη Σίβηρη και στην Κρυοπηγή.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της χερσονήσου, το χιόνι έφτασε τα 40 εκατοστά. Συνεργεία του Δήμου, με τρία γκρέιντερ και φορτωτές, προσπαθούσαν να διευκολύνουν τη μετακίνηση, καθώς έπεσαν δέντρα σε αρκετά σημεία.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, η Περιφέρεια ενίσχυσε το Δήμο με δύο αλατοδιανομείς, για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.

Στο μεταξύ, ο όγκος του χιονιού στη βόρεια Χαλκιδική έχει σκεπάσει δρόμους και σπίτια. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων ενισχύθηκε σήμερα από μηχανήματα του στρατού, μετά τη βοήθεια που ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές όλων των δήμων, και συγκεκριμένα:

– Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου

– Στο Δήμο Σιθωνίας: οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας και η Δημοτική Κοινότητα Συκιάς και η Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης

– Στο Δήμο Αριστοτέλη: οι Δημοτικές Ενότητες Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων – Ακάνθου και

– Στο Δήμο Κασσάνδρας: οι Τοπικές Κοινότητες Παλιουρίου και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.