00:03, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Χωμένη στο χιόνι “ξύπνησε” η Ευρυτανία – Νεκρή μια γυναίκα

Χωμένοι στο χιόνι ξύπνησαν σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι της Ευρυτανίας.

Ακόμη και μέσα στο Καρπενήσι, οι κάτοικοι έδιναν “μάχη” με το χιόνι στις αυλές τους, ενώ δήμος και περιφέρεια έδωσαν προτεραιότητα στη διάνοιξη των κεντρικών οδικών αξόνων.

Οι Ευρυτάνες, μαθημένοι στο χειμωνιάτικο καιρό, απόλαυσαν τη βόλτα τους, είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια.

Ωστόσο, την ίδια τύχη δεν είχε μια 55χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της μέσα στα χιόνια.

Η γυναίκα είχε πάει με παρέα στην περιοχή για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Μετά το ρεβεγιόν, επέστρεφαν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος, έξω από το Καρπενήσι.

Όμως, στις 2:30 περίπου τα ξημερώματα και λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από το χιόνι και εγκλωβίστηκαν. Τα δύο ζευγάρια που αποτελούσαν την παρέα, αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητο και να περπατήσουν μέχρι τα δωμάτια.

Μετά από λίγα λεπτά πορείας μέσα στο χιόνι, η 55χρονη σωριάστηκε. Η παρέα της ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να μπορούν να τη βοηθήσουν. Μόλις διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρπενησίου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Εικάζεται ότι η 55χρονη αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που πιθανόν δεν γνώριζε, με συνέπεια η καρδιά της να μην αντέξει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου της θα φανούν στην ιατροδικαστική έκθεση.

Πηγές: Star Κεντρικής Ελλάδας, protothema.gr