Χ. Σπίρτζης: «Σε 20 μέρες ξεκινούν τα ηλεκτροκίνητα τρένα Αθήνας – Θεσσαλονίκης»

Στο διάστημα των επόμενων 20 ημέρών η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε θέση να δρομολογήσει ηλεκτροκίνητα τρένα, με την ολοκλήρωση της νέας ηλεκτροδοτούμενης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στην νέα γραμμή, μέσα από την παρουσίαση των έργων επί υπουργίας του για την ανάταξη και ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στην εκδήλωση του ΟΣΕ για την συμπλήρωση 150 ετών ζωής του Ελληνικού Σιδηροδρόμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και της Επιτρόπου Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς.
Ο κ. Σπίρτζης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών και Μεταφορών που κατάρτισε πρόσφατα το υπουργείο τονίζοντας ότι αποτελεί έναν οδικό χάρτη για τα έργα που έχει ανάγκη η χώρα μέχρι το 2037 με ενδιάμεσο σταθμό το 2027. Τέτοιο σχέδιο καταρτίζεται για πρώτη φορά, είπε ο κ. Σπίρτζης.
Ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες του μετά τον διορισμό του ως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να ξαναζωντανέψουν τα τελματωμένα και χωρίς χρηματοδότηση σιδηροδρομικά έργα αλλά και στα δύο μεγάλα συγκοινωνιακά έργα διασύνδεσης των Βαλκανικών χωρών . Τον άξονα Θεσσαλονίκη- Καβάλα – Βουλγαρία – Ρουμανία και τον άξονα Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι.