22:34, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Ωραιόκαστρο: Συγγενείς έσκαψαν μόνοι τους τάφο για τον άνθρωπό τους

Απίστευτο και όμως αληθινό. Συγγενείς και φίλοι πήγαν για το δικό τους τελευταίο αντίο στον άνθρωπό τους, αλλά λίγο πριν την κηδεία διαπίστωσαν πως ο τάφος δεν είχε σκαφτεί. Έτσι, ανέλαβαν οι ίδιοι να ανοίξουν έναν μισοτελειωμένο τάφο που βρίσκονταν παραδίπλα προκειμένου να ταφεί ο συγγενής τους.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο δήμο Ωραιοκάστρου, στα Κοιμητήρια της Λητής, σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr. Το μπέρδεμα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εργολάβο που έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση τη δημιουργία των τάφων στο δήμο Ωραιοκάστρου, συνέβη μετά από λάθος συνεννόηση με το γραφείο τελετών (από Θεσσαλονίκη) από την προηγούμενη ημέρα.
«Από την προηγούμενη μου είπαν για την κηδεία στο Ωραιόκαστρο και είπα “ξέρω – ξέρω” αλλά εγώ, όπως φάνηκε τελικά, νόμιζα για μία άλλη κηδεία που όντως θα γινόταν την ίδια μέρα στα Κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου. Έτσι λοιπόν, όταν με πήραν από τη Λητή και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σκαμμένος τάφος κατάλαβα αμέσως τι είχε συμβεί, δηλαδή, ότι τελικά ήταν δύο οι κηδείες, σε διαφορετικές δημοτικές ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου» θα πει στο Polites Oraiokastrou ο εργολάβος Γ.Μ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως οι συγγενείς του θανόντος ήταν έξαλλοι και προσθέτει: «όταν έφτασα στα κοιμητήρια της Λητής, το παιδί του μου είπε να σκάψω τώρα εγώ ένα λάκκο και να μπω μέσα γι’αυτό που συνέβη. Καταλαβαίνω έχει δίκιο, τι να πω, λυπάμαι που έγινε αυτό το πράγμα».
Η οδυνηρή ταλαιπωρία των συγγενών και των φίλων του θανόντος κράτησε περίπου μία ώρα, μέχρι δηλαδή να γίνει ο νέος τάφος.