, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο

Ανοιχτό είναι πλέον το Πολυτεχνείο και θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης καθώς το απόγευμα της Πέμπτης έληξε η κατάληξη που πραγματοποιούνταν από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση σχετικά με τη λήξη της κατάληξης από σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου:
«Ανοιχτο το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών.
Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973.
Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών κ κομμουνιστών)», σημειώνει δημοσίευση στις 16:08.
Στις 16:20 άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο – είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ’ έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.