, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα νέο γλυπτό θα κοσμήσει την… Νέα Παραλία!

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση του γλυπτού “Φιλία Amicia” στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού στον κεντρικό δήμο.
Με απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να εγκατασταθεί το καλλιτεχνικό έργο του καθηγητή, Κώστα Βαρώτσου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στο σημείο απέναντι από το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”.
Το συγκεκριμένο γλυπτό, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, έχει γίνει δωρεά στο δήμο Θεσσαλονίκης από τον Σταύρο Ανδρεάδη.
Το “Φιλία Amicia” αναμένεται να τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρισκόταν το “Φεγγάρι στην Ακτή”, του Παύλου Βασιλειάδη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, το “φεγγαράκι” θα μεταφερθεί εντός του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς στο παρελθόν έγινε αρκετές φορές στόχος βανδάλων.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.