, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών σήμερα το βράδυ στην οδό Νικολάου Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, αντιεξουσιαστές μετά την ολοκλήρωση της αντισυγκέντρωσης τους κατευθύνθηκαν προς την οδό Νικολάου Γερμανού, όπου εκεί σημειώθηκαν για λίγα λεπτά μικρής έντασης επεισόδια με τα ΜΑΤ, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέληξαν την πορεία τους στην πλατεία της Καμάρας.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στον αντίποδα αντισυγκέντρωση πέριξ του Λευκού Πύργου.
Αρχικά, από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να μαζεύονται μέλη του Ιερού Λόχου που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση με αφορμή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιούσαν πορεία στον τουρκικό προξενείο, κάτι το οποίο εν τέλη δεν έγινε.
Από την άλλη πλευρά, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν αντισυγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ και με πορεία κατέληξαν επίσης στον Λευκό Πύργο, με σκοπό να αποτρέψουν την συγκέντρωση του Ιερού Λόχου.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν τεταμένη για αυτό είχαν παραταχθεί μεταξύ των δυο πλευρών άνδρες των ΜΑΤ. Κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα η Λ.Νίκης, από το ύψος της οδού Κουντουριώτου έως και τον Λευκό Πύργο, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία γινόταν με εκτροπές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.