, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένταση και… ξύλο έξω από τα δικαστήρια για πλειστηριασμό κατοικίας… 35 τμ!

φωτο αρχείου

dikastirio
Ρεπορτάζ Έλενα Καραβασίλη
Ένταση επικράτησε έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου στο Ειρηνοδικείο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών. Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα ώστε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Όπως τόνισαν αυτό προέκυψε ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα.
“Φαίνεται για άλλη μία φορά ότι ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει όρια. Για ακόμη μία φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Δικατικό Μέγαρο, δεν επέτρεψαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να εισέλθουν μέσα στο χώρο. Εγώ έρχομαι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης από το 1978 και σήμερα ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επιδείξω αστυνομική ταυτότητα για να μπω μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο. Μετά το ξύλο στην Καισαριανή, το ξύλο και τα χημικά στους συνταξιούχους σήμερα χτυπήθηκαν πολίτες που είναι ενταγμένοι στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και ήρθαν μαζί με πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς. Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Θα σταματήσει όμως με ένα δυνατό λαικό εργατικό κίνημα”, δήλωσε η πρ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος σήμερα του ΛΑΕ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Τελικά ο πλειστηριασμός για μία κατοικία 35 τ.μ. και έναν βιομηχανικό χώρο κυρήχτηκε άγονος. Μετά από 40 μέρες ενδεχομένως να επαναληφθεί εφόσον δεν εμφανίστηκε ενδιαφερόμενος σήμερα. Μετά τη διαδικασία που αποτράπηκε μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν πορεία στο αστυνομικό τμήμα λευκού πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή ενός μέλους του κινήματος.
dikastiria1
dikastiria4 dikastiria5 dikastiria6
Δείτε το video του karfitsa.gr 



Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.