, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αεροδιακομιδή 6χρονου από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που υλοποιεί το πρόγραμμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ένα 6χρονο αγοράκι, το οποίο τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Βόρεια Χαλκιδική.
Όπως δήλωσε στο halkidikifocus.gr, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο 6χρονος ήταν αναβάτης σε δίκυκλο συγγενικού του προσώπου όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε από τη μηχανή. «Το παιδάκι έφερε μία ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλαστικό τραύμα στο άνω χείλος και πολλά εγκαύματα τριβής στο σώμα του, ενώ ανέφερε ότι πονούσε στο αριστερό ημιθωράκιο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ματσικούδη.
Ο 6χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στήθηκε ακόμη μία επιχείρηση αεροδιακομιδής.
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με ασθενοφόρο διακομίστηκε στον Πολύγυρο και από το γήπεδο της πόλης το περιστατικό παρέλαβε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Το αγοράκι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του λόγω της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.