, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλαγές στις τιμές εισιτηρίων στα ΜΜΜ για φοιτητές στο δεύτερο πτυχίο

Μειωμένο εισιτήριο θα πληρώνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και οι φοιτητές, οι οποίοι – μέσω κατατακτήριων εξετάσεων – σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους οργανισμούς των συγκοινωνιών για να προχωρήσει σχετική η ρύθμιση.
Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο υπουργός Παιδείας, στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ η διευθέτηση του θέματος της έκπτωσης για τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ καθυστέρησε ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνήψε το υπουργείο με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.