, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανέστειλε την απεργία η ΠΝΟ μετά και τα επεισόδια στο Ηράκλειο (ΦΩΤΟ)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (EUROKINISSI / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Λύνονται άμεσα οι κάβοι στα λιμάνια της χώρας, καθώς στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.
Το απόγευμα της Παρασκευής, το λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρα απεργίας της ΠΝΟ.
Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες, ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.
Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε σπάσει προσωρινά την απεργία η ζακυνθινή κοινοπραξία Ionian Group.
Το πλοίο της Mare di Levante εκτέλεσε στις 5:30 ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή (7:15) επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά.
Πηγή: in.gr

«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει»

Την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε επισήμως μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς την επομένη των επεισοδίων ναυτεργατών – αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου. Την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, και μετά από αυτή, τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.
«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει» τόνισε ο κ. Χαλάς, ξεκαθάρισε όμως ότι κανένα πρόβλημα των ναυτικών δεν επιλύθηκε από την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση έκανε λόγο για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.
«Πρυτάνευσε η λογική επιτέλους μετά από διάλογο δέκα ημερών» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό μας.
«Ικανοποιήσαμε πλήρως τα αιτήματα των ναυτικών» δήλωσε δε, διαψεύδοντας τον κ. Χαλά. «Δεν υπάρχει θέμα (αύξησης της) φορολόγησης για τους ναυτικούς» επέμεινε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.