, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναβίωσε το έθιμο με τους «γλόμπους» στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας!

Ένα έθιμο που η ιστορία του «χάνεται» στα βάθη του χρόνου, το πέταγμα «γλόμπων», αναβίωσε με πρωτοβουλία πολιτών, για ακόμα μία χρονιά, στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας!
Κάτοικοι της περιοχής είχαν φτιάξει γλόμπους και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, που ο καιρός το επέτρεψε, σε κατάλληλο χώρο, στο δρόμο προς τον «Αγιοδημήτρη» τους πέταξαν!
Στόμα με στόμα, η αναβίωση του εθίμου μαθεύτηκε και αρκετοί ,από κάθε γωνιά της πόλης και ιδίως από όλες τις «ρούγες» της Άνω Πόλης, έσπευσαν στο χώρο και απήλαυσαν το εκπληκτικό, πραγματικά, θέαμα με τους «γλόμπους» στον ουρανό της Κυπαρισσίας!

Η επιτυχημένη αναβίωση του εθίμου και οι άριστες εντυπώσεις που άφησε, έκαναν τους πολίτες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για αυτό, να δώσουν την «υπόσχεση» ότι θα επαναληφθεί το πέταγμα των γλόμπων, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου, ακόμη καλύτερα και με περισσότερους γλόμπους και περισσότερο κόσμο…
tharrosnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.