, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναφορά κατά της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς

Τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς προχώρησαν σε καταγγελία της διοικήτριας Μαρίας Βλάχου, την οποία κατηγορούν για προσπάθεια απαξίωσή τους και για απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Συγκεκριμένα, με αναφορά τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατηγορούν την κ. Βλάχου ότι δεν απάντησε σε αναφορά τους σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις  του Νοσοκομείου, δεν τους έδωσε στατιστικά στοιχεία για τα κρούσματα ηπατίτιδας Α` που νοσηλεύονται στο ΓΝΚ και ότι δεν προχωράει στη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης.

Η αναφορά – καταγγελία:
«Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 7 στις 9-12-2016 αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την παρούσα να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ  και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ  την απαξίωση τον εμπαιγμό και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις  της Διοικήτριας κ. Μαρίας Βλάχου απέναντι στους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, από την έλευση της νέας Διοικήτριας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα και παρά τον εύλογο χρόνο προσαρμογής αλλά και την ανοχή την οποία δείξαμε και παρά τις πολλές προσπάθειες για συνεργασία από μέρους μας, το μόνο το οποίο εισπράξαμε ήταν η απαξίωση.
Ενδεικτικό των παραπάνω είναι  η με αριθμ. πρωτ. 8077/30-9-2016 αναφορά μας σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις  του Νοσοκομείου, στην οποία όμως  δεν καταδέχτηκε να απαντήσει εδώ και σχεδόν 3 μήνες!
Παρότι ως Σωματείο Εργαζομένων αναζητήσαμε εγγράφως με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8680/18-10-16 έγγραφο μας και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος, στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό, την ηλικία κ.ά. για τα Κρούσματα Λοιμωδών Νοσημάτων (Ηπατίτιδας Α κ.ά.) που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου  5 του Ν. 2690/1999 κ.ά.  η Διοικήτρια αρνήθηκε να μας τα χορηγήσει.
Σχετικά με την ασφάλεια του Νοσοκομείου (security), αν και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα της πρόσληψης προσωπικού φύλαξης διότι έχουν καταγραφεί πολλά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας εναντίον του προσωπικού του ιδρύματος και παρότι πολλά νοσοκομεία συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζομένους και μείωση της ανεργίας, η κ. Βλάχου αρνείται πεισματικά.
Εντύπωση επίσης μας προκαλεί το γεγονός ότι παρά τη νομοθετική ρύθμιση αλλά και προτροπή του Υπουργείου Υγείας και του αρμόδιου Διοικητή της 4ης ΥΠΕ να συνάψει ατομικές συμβάσεις, η ίδια συνεχίζει να συνεργάζεται με ιδιωτικά  συνεργεία στους τομείς της σίτισης και της καθαριότητας. Άραγε για ποιόν λόγο;
Κύριε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε ότι όλα τα παραπάνω θα τύχουν της ανάλογης προσοχής σας και ευαισθησίας σας.»kilkistoday.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.