Απόδραση αστυνομικού από δημόσιο ψυχιατρείο

Η δραματική ιστορία ενός αστυνομικού που υπηρετεί σε υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής, εγκλείσθηκε μετά από αρχική εξέταση ψυχιάτρου της ΕΛ.ΑΣ. σε δημόσιο ψυχιατρείο κι αμέσως μετά «δραπέτευσε», απασχολεί το τελευταίο τριήμερο τις αστυνομικές αρχές.
Ο νεαρός αστυνομικός που συμμετείχε σε περιπολίες, μεταγωγές και ορισμένες έρευνες, παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα αρκετές μεταπτώσεις στην συμπεριφορά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προ τετραημέρου δεν εμφανίσθηκε σε προγραμματισμένη μεταγωγή στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη παρουσιάσθηκε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας, πήρε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και περιπλανιόταν με αυτό «άσκοπα» στην Αθήνα.
Μετά από αρκετή ώρα εντοπίσθηκε από συναδέλφους του κι εξετάσθηκε από ψυχίατρο της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος απεφάνθη ότι η κατάστασή του είναι «σοβαρή» και πρέπει να εξετασθεί σε ψυχιατρείο, όπου και τελικώς αποφασίσθηκε ο εγκλεισμός του.
Όμως την Κυριακή φέρεται να δραπέτευσε από το δημόσιο ψυχιατρείο και άρχισε η αναζήτησή του στα δυτικά προάστια, για τον εντοπισμό του. Τελικώς οι έρευνες των συναδέλφων του απέδωσαν και βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα στη λεωφόρο Αθηνών για να οδηγηθεί και πάλι στο δημόσιο ψυχιατρείο.
Σημειώνεται ότι είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που από τις εξετάσεις των ιατρών της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζεται εγκλεισμός αστυνομικού σε ψυχιατρείο. Σύνηθες μέτρο είναι η παράδοση του οπλισμού του.
Τα ψυχιατρικά τεστ είχαν συστηματοποιηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο, με πρωταγωνιστή αστυνομικό στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για περιστατικά που αντιμετωπίζονται με «ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και με το δεδομένο ότι οι εν λόγω αστυνομικοί φέρουν όπλα κι ελλοχεύει πιθανός κίνδυνος για τους πολίτες». Πηγή: in.gr