, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αφαιρεί το «βραχιολάκι» ο Θ. Λιακουνάκος – 1 εκατ. ευρώ εγγύηση

Την απαλλαγή από το «βραχιολάκι» που φορά ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, αντικαθιστώντας το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης με την επιβολή υψηλής χρηματικής εγγύησης και περιοριστικούς όρους για τον κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο (αριθμός 440/2017) αντικαθιστά το «βραχιολάκι» που φορά, περίπου έναν χρόνο, ο επιχειρηματίας με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ορίζει χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Κατά την κρίση των εφετών, δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης για τον κ. Λιακουνάκο.
Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας κρίθηκε προφυλακιστέος στις 2 Οκτωβρίου 2015, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ μετά από έξι μήνες η προσωρινή κράτησή του αντικαταστάθηκε με «βραχιολάκι».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.