, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η μεγαλύτερη (σύγχρονη) μετακίνηση πληθυσμού της χώρας (62.000 πολίτες)

του Βαγγέλη Στολάκη

Έκκληση στους πολίτες του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, εκεί όπου βρέθηκε η βόμβα αεροπορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, απηύθυνε για άλλη μια φορά σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της περιοχής Πέτρος Σούλας. «Θέλουμε να υπάρχει μια άδεια πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Σούλας, η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1,9 χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα είναι υποχρεωτική. Οι περίπου 62.000 κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικίες τους το αργότερο μέχρι τις 10 το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσει η επιχείρηση εξουδετέρωσης από πυροτεχνουργό που ήρθε από την Αθήνα για το σκοπό αυτό.

«Θα προτιμούσα να είμαστε στην επικαιρότητα για άλλους λόγους, αλλά αυτό μας έτυχε. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ενημερωθεί για την επιχείρηση» είπε ο Πέτρος Σούλας. Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. «Καλούμαστε να εκκενώσουμε την περιοχή σε μόλις τρεις ώρες. Όσο καλά οργανωμένο και μελετημένο είναι ένα σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει, εάν δεν υπάρξει συνεργασία των δημοτών» υπογράμμισε ο κ. Σούλας και κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές που έχουν επιληφθεί της επιχείρησης εξυπηρέτησης.

Συνολικά η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα έλαβε 3.500 κλήσεις στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο που στελεχώνεται από 40 υπαλλήλους και με ώρες λειτουργίας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Η επιχείρηση για το δήμο Ευόσμου θα κοστίσει 9.500 ευρώ.

Τι θα γίνει στην περίπτωση κλοπών, αναρωτιούνται οι πολίτες. Σύμφωνα με το δήμαρχο, έχει λάβει τη διαβεβαίωση της Ελληνικής Αστυνομίας πως 1000 αστυνομικοί θα περιπολούν στη ζώνη επικινδυνότητας αύριο τις ώρες της επιχείρησης.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με κεντρικό ξενοδοχείο, προκειμένου οι ευπαθείς ομάδες του δήμου να μεταφερθούν εκεί μαζί με τους συνοδούς τους.

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου ευχαρίστησε μεταξύ άλλων όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τις Αρχές που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση της βόμβας.
%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%9a%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%95%cf%85%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85 %cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82 %ce%a3%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.