, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη χθεσινή εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» και δύο ακόμη συλλογικοτήτων στα κεντρικά γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Μεταμόρφωση, στην Αθήνα.
Αφορμή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στάθηκε η απόλυση εργαζομένης στην αλυσίδα λόγω εγκυμοσύνης.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου… Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε ”θα δούμε” αν έχει δουλειά.
Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον».
https://www.youtube.com/watch?v=nql9Gq1wXrY

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.