, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βλέψεις για παράταση ασφαλιστικής κάλυψης άνεργων-ανασφάλιστων του τέως ΟΑΕΕ

Προς άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως ΟΑΕΕ προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε η ΕΣΕΕ σε ομοσπονδίες μέλη της και τους εμπορικούς συλλόγους.
Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ ανέφερε πως «αναμένεται πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος της ΕΣΕΕ από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου , για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.
Μετά την κατάθεση του αιτήματος της ΕΣΕΕ, αναρτήθηκε από το Υπουργείο το υπ’ αριθμ. φ.40021/οικ 7559/327/2017 έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ήδη προωθείται διάταξη νόμου, όπου και προβλέπεται ότι θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος (συγκεκριμένα έως τις 28/2/2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος προς τους ασφαλισμένους του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ και έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών», καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.