, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β. Πατουλίδου: Μας εκπλήσσει ευχάριστα οι χιλιάδες ατόμων που επισκέπτονται το Αβέρωφ

Ικανοποιημένη με την έλευση των επισκεπτών στο θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

«Η έλευση και παρουσία του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πέραν των μηνυμάτων που εκπέμπει και της ζώσας ιστορίας που μεταφέρει στο υπεραιωνόβιο σκαρί του, η παρουσία του πλοίου-μουσείου ,έχει εξελιχθεί και σ ένα τουριστικό γεγονός πρώτου μεγέθους. Γεγονός που μας εκπλήσσει ευχάριστα. Χιλιάδες άτομα και μαθητές σχολείων απ΄ όλη σχεδόν την Μακεδονία συρρέουν καθημερινά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να δουν το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού και να ξεναγηθούν στα καταστρώματα της ιστορίας του», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε και την υποστήριξη που προσφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στις παράλληλες εκδηλώσεις  που πραγματοποιούνται με σημείο αναφοράς το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ». κατά την παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει οργανωτικά  άλλη μία από τις παράλληλες σημαντικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της παραμονής του θωρηκτού «Γ.Αβέρωφ» στο εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την εκδήλωση –επίδειξη από Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθεί στα νερά του Όρμου της Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα από το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ».
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου:
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης από του Οθωμανούς, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στο θαλάσσιο χώρο δίπλα από το θωρηκτό θα πραγματοποιηθεί εντυπωσιακή επίδειξη από στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Οι Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από την λεωφόρο Νίκης θα δράσουν επιχειρησιακά από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Ελευθερίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.