, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δίωξη σε βάρος του Σώρρα

Δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, λόγω των τοποθετήσεών του για τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Πιο συγκεκριμένα η κατηγορία που του αποδίδεται είναι η υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο, για τις κάτωθι δύο αναφορές του:

  • Συνέντευξη στον διαδικτυακό ιστό Ριζόπουλος Ποστ, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016. Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως «είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».
  • Ανάρτηση στο facebook, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

Για την υπόθεση αυτή ο Α. Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τις εισαγγελικές έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.