, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovαtion center σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διοργανώνουν τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017 από 22  έως 23 Απριλίου 2017 στη  Λάρισα και από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στην Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
space apps
Το κέντρο Βιομιμητισμoύ Ελλάδος έρευνα και καινοτομία, μιμείται τα μοντέλα  της φύσης. Ο οργανισμός μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμηση πώς να μιμούμαστε την ζωή, αλλά και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα ή ιδέες. Στόχος του κέντρου είναι να μιμηθούν αυτά τα σχέδια και τις διαδικασίες αποτυπώνοντας την εφαρμογή τους στα ανθρώπινα προβλήματα.
Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με την συμβουλευτική υποστήριξη της Orion Group Communication.
space apps
Παράλληλα συνεργάζονται οι φορείς Aephoria, Be Loved Web Design, Change your World, Creative Ideas, Digital idea, ΕΠΕΕΚ, LABATTOIR (Δήμος Θεσσαλονίκης), Λέσχη Ξιφασκίας Θεσ/νίκης, Pangea, SheSharp, The Meraki People, Women Techmakers Greece και ΦΕΤΑ Κόμικς.
Επιπλέον πολύ σημαντική για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού NASA Space Apps Challenge Greece 2017 είναι οι χορηγίες των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και η ασφαλιστική εταιρία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α συμμετέχουν με Χρυσή Χορηγία, ενώ υποστηρίζουν οι χορηγοί, Atlas Consulting, Coco–Mat, e-FOOD, ΘΕΣ.ΓΑΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, Mikel Coffee Company, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΣΑΜΑΡΙΝΑ και Phaistos Printing.
Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα.
Το 2016 η συμμετοχή άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών όπου θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA και τα εργαλεία του Βιομιμητισμού Ελλάδος.
link: https://www.intelligencecircles.com/
Με τον όρο Hackathons εννοούμε ένα μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης που βασίζονται στα ταλέντα και την πρωτοβουλία των πιο φωτεινών μυαλών και ενεργών εθελοντών.
Είναι μια πρόκληση 48-72 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, με συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων, πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων.
Δηλώστε συμμετοχή στην επίσημη πλατφόρμα της κάθε πόλης
Λάρισα
Τόπος Διεξαγωγής: Κτήριο Ιατρικής Σχολής, Πλατεία Ταχυδρομείου.
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/larisa/
www.spaceapps.gr

Θεσσαλονίκη

Τόπος Διεξαγωγής: LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35 (παλαιά σφαγεία).
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/spaceappsthessaloniki/
https://nasaspaceapps.com/thessaloniki/
huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.