, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: "Να δοθεί άμεσα λύση στους 9 εναπομείναντες εργαζόμενους στον πρώην ΣΑΣΘ και νυν ΟΣΕΘ"

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εννέα εναπομείναντες εργαζόμενους του καταργηθέντος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και νυν ΟΣΕΘ, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται “βυθισμένοι” στην αβεβαιότητα και το αδιέξοδο καθώς η μεταφορά στο νέο φορέα δεν έχει πραγματοποιηθεί για το σύνολο των εργαζομένων, με αποτέλεσμα παρά τις διαβεβαιώσεις και πολλαπλές υποσχέσεις από κυβερνητικά χείλη αλλά και από τον ίδιο τον Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η μετάβαση του προσωπικού στο νέο φορέα έμεινε στη μέση και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετέωροι.
Η ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρει: “Οι εργαζόμενοι με πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία έως και 16 χρόνων στο ΣΑΣΘ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν ήδη ξεκινήσει να λήγουν, χωρίς να υπάρξει καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση της εργασίας τους στο νέο φορέα.
Μετά την εκκαθάριση και κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και τη δημιουργία του νέου κρατικού φορέα ΟΣΕΘ ΑΕ, υπήρξε στοχευμένη μέριμνα για τη μεταφορά προσωπικού στο νέο φορέα αλλά και δεσμεύσεις του Υπουργού ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ωστόσο τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε.
Είναι σαφές πως η μεταφορά τους στο νέο φορέα και η εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων θα δώσει τέλος στο εργασιακό τους αδιέξοδο και θα συμβάλει στα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων συγκοινωνιών και την υλοποίηση των μεγάλων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί για το νέο ΟΣΕΘ.
Το Ε.Κ.Θ. συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων μέχρι την τελική δικαίωση τους,  και ζητάει από τον Υπουργό και τη Διοίκηση του φορέα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να μην επιτρέψουν να γίνει καμία απόλυση”.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.