, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Είκοσι ευρώ η απόσταση μέχρι το αεροδρόμιο με ταξί με… απόφαση Σπίρτζη!

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, καθορίζεται συγκεκριμένο κόμιστρο για τις διαδρομές που εκτελούνται με Ταξί από το αεροδρόμιο  «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να διευκολύνει –ενόψει και της τουριστικής περιόδου- πολίτες, επισκέπτες, τουρίστες και φοιτητές της πόλης. Άπαντες, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλουν για να μεταβούν από και προς το αεροδρόμιο, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και  βεβαίως τις αποσκευές που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. Ο καθορισμός συγκεκριμένου κομίστρου βάζει επίσης οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ (τιμολόγιο 2 για τις ώρες μεταξύ 00:00 έως και τις 5:00). Στην απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης, καταγράφονται λεπτομερώς οι διαδρομές που αφορούν την καταβολή του εν λόγω σταθερού κομίστρου. Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις  διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»  και σημείο λήξης, οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.
Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.
«Η απόφαση πάρθηκε μετά από δικό μας αίτημα» είπε στο karfitsa.gr ο πρόεδρος σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης. «Στείλαμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους που θέλουμε να γίνει αυτό και φυσικά είμαστε σύμφωνοι σε μια τιμή που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πόσο είναι για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ταξί», εξήγησε ο πρόεδρος.
Ο ίδιος δε τόνισε ότι με την στάνταρ τιμή της διαδρομής θα αποφευχθούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.