, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εγκαίνια για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο δήμο Θερμαϊκού

Εγκαινιάζεται το έργο ‘’Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας (έμπροσθεν του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών ΚΑΑΥ)’’ – πρώην ‘’Κέντρου Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας’’.
Η αναβληθείσα, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους (από την συντριβή του ελικοπτέρου και την απώλεια τεσσάρων Ελλήνων αξιωματικών) τελετή εγκαινίων  της διάνοιξης του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, που ήταν προγραμματισμένη για την 21-04-17, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 13.00΄,  από τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
«Ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών της τουριστικής ακτής του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και προσπάθειες Διοικήσεων του Δήμου, επί πολλά έτη, για την πραγματοποίησή του, πήρε σάρκα και οστά επί των ημερών μας, χάρη στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος το οραματίστηκε, το σχεδίασε και το πέτυχε με τον σημερινό Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., υπό την ιδιότητά του ως Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι στη διάνοιξη συμμετείχε αποφασιστικά και ο τέως Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού και σημερινός Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, με τον οποίο ο Δήμαρχός μας είχε τις αρχικές επαφές για τη διάνοιξη του χώρου και ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση των εγκαινίων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πρόκειται για το έργο της διάνοιξης και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, που λόγω της περίφραξης και των εγκαταστάσεων για την ψυχαγωγία αξιωματικών και υπαξιωματικών (Κ.Α.Α.Υ.), είχε αποκοπεί τελείως η Αγία Τριάδα από την υπόλοιπη τουριστική ακτή του Δήμου και είχε καταστεί μη προσβάσιμη.
Έτσι η τουριστική ακτή, με τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου στο ύψος των Κ.Α.Α.Υ. και της πλαζ του Ε.Ο.Τ., δε θα είναι πια αποκομμένη από τις τουριστικές  περιοχές των Ν. Επιβατών και της Περαίας, αφού «με παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση αυτής της τραυματισμένης περιοχής, έχουμε στόχο να ‘’τραγουδήσουμε’’ ξανά μαζί της, οργανωμένα και με υποδομές, που θα φέρουν πάλι, παρά την οικονομική κρίση, το άνοιγμα των καταστημάτων και των παραθεριστικών σπιτιών, με υλικά αισθητικής αξιοποίησης και φιλικά στο περιβάλλον».
Ήδη, ολοκληρώθηκαν στην περιοχή έργα αναβάθμισης και εξωραϊσμού, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ενώ η μελέτη του έργου  ‘’Ανάπλαση παραλιακής ζώνης οικισμού Αγίας Τριάδας’’, αξιολογήθηκε πρόσφατα και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για την παραλιακή ζώνη ανάμεσα στο  ‘’ΑΚΤΙΟΝ’’ (πρώην δημοτική πλαζ) και τις ‘’Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ’’, τα κτίρια δηλαδή που βρίσκονται στο ανατολικό και δυτικό άκρο του παραλιακού μετώπου αντίστοιχα. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην πρόθεση δημιουργίας μιας συνεχόμενης πορείας, με στόχο μια ήπια επέμβαση, φιλική προς το περιβάλλον, του πεζού και του ποδηλάτη.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το Δήμο μας να παρευρίσκονται μαζί μας ο αξιότιμος Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. για να τελέσει τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, ενός σπουδαίου έργου που μαζί σχεδιάσαμε και πετύχαμε, αλλά και ο αξιότιμος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, που συνέβαλε αποφασιστικά στη διάνοιξη. Ένα έργο στολίδι, που δημιουργεί πλέον μια όαση αναψυχής και περιπάτου δίπλα στην ακτογραμμή, που αναμένεται να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.