, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εμβολιασμός και περίθαλψη 370 αδέσποτων ζώων στον δήμο Βόλβης

Η συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Βόλβης, με την ευρωπαϊκή φιλοζωική οργάνωση “Vets In Action” και ευαισθητοποιημένους δημότες, στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων στέφθηκε με επιτυχία.

Στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, το οποίο δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό σε δημοτικό κτίριο στην Κοκκαλού και σε διάστημα 20 ημερών (από 25 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2017), πραγματοποιήθηκε δωρεάν εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη 370 αδέσποτων ζώων (320 σκυλιά και 50 γάτες), απ’ όλο τον δήμο Βόλβης.
Τρεις κτηνίατροι της “Vets In Action” και δυο εθελοντές, περιέθαλψαν τα αδέσποτα ζώα, τα οποία περισυλλέχθηκαν από δημοτικούς υπαλλήλους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως εκτός των ιατρικών παροχών του προγράμματος, μεγάλο ποσοστό από αυτά τα αδέσποτα ζώα, υιοθετήθηκαν – σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- με τη σύνταξη των σχετικών νόμιμων δηλώσεων.
Με τη λήξη του προγράμματος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Σιάγκας, ευχαρίστησε τους συντελεστές του προγράμματος απευθύνοντας έκκληση στους δημότες να συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, υιοθετώντας ένα από αυτά, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός τους.
Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμος Βόλβης συνεχίζει το ετήσιο πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων, με δυο συμβεβλημένους ιδιώτες κτηνιάτρους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.