, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο – Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας (Εξελίξεις)

Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και το σήμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ από το πρωί, ενώ ακόμα μία γυναίκα μεταφέρεται τραυματισμένη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα:
Άφαντο παραμένει από τα ραντάρ, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.
Ειδικότερα, από τις 07:50 δεν υπάρχει κάποιο ίχνος ή επικοινωνία με το στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο μεταφέρει 5 επιβαίνοντες και πραγματοποιούσε την προγραμματισμένη πτήση Λάρισα – Κοζάνη. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.
Όπως μεταφέρει το onlarissa.gr, το ελικόπτερο έπρεπε από τις 9:50 να έχει ήδη προσγειωθεί στον προορισμό του, ωστόσο, εδώ και πολύ ώρα, δεν απαντά στις κλήσεις που γίνονται από τους επίγειους ελεγκτές.
Οι έρευνες κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου εστιάζονται στην περιοχή του Σαραντάπορου στα ορεινά της Ελασσόνας, εκεί όπου φέρεται να υπήρξε το τελευταίο «στίγμα» του ελικοπτέρου τύπου «Χιούι».
Στο Σαραντάπορο Ελασσόνας εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «το ελικόπτερο ΣΞ τ. UH-1H εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιστοσελίδα Kozanimedia, πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της πυροσβεστικής κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, από όπου και έβγαλαν από τα συντρίμμια μία γυναίκα αξιωματικό, σοβαρά τραυματισμένη, η οποία μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.