, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στη Ροτόντα (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας
Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης
Συνελήφθησαν (8) μέλη της
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον (13) άτομα για κατοχή εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά (31) προσαγωγές
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα
Διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα χθες (27-01-2017), στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τα επί μέρους Τμήματά της και τη συνδρομή συναδέλφων τους Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
Αποτέλεσμα των επιχειρήσεων ήταν η εξάρθρωση συμμορίας με τη σύλληψη (8) αλλοδαπών μελών της, η επιπλέον σύλληψη (13) ατόμων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η προσαγωγή συνολικά (31) ατόμων.
Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Σύστασης Συμμορίας και για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας, είχαν δομημένους και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ειδικότερα:

  • Τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος προμήθευαν, κατείχαν, απέκρυπταν και πωλούσαν ποσότητες κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα
  • Τέσσερα (4) μέλη λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο όπου γινόταν η διακίνηση, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την αγοραπωλησία των ψυχοτρόπων ουσιών.

Συνελήφθησαν επιπλέον, (7) άτομα (5 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία με μέλη της συμμορίας, ενώ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη (6) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται επίσης ότι, σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών συλληφθέντων, εκκρεμούσε απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή προσωρινής κράτησης (8) ετών, για Ληστεία.
Συνολικά, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– (145,70) γραμμάρια κάνναβης,
– (447) ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών και
-(6) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
2017-01-28-%ce%9d%ce%91%ce%a1%ce%9a%ce%a9%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%91
Θυμηθείτε και:

Αστυνομική επιχείρηση στην Ροτόντα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.