, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ηλεκτρικά λεωφορεία και… ρέστα στη συνάντηση Μπουτάρη-Παππά

Συνάντηση με το Γιάννη Μπουτάρη είχε σήμερα στο δημαρχείο ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Σάββα Παναγιωτίδη.
Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα όπως είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης. “Εμείς σαν δήμος Θεσσαλονίκης επιμένουμε οποιαδήποτε νέα προμήθεια να αφορά ηλεκτρικά λεωφορεία. Στόχος της πόλης είναι να έχουμε όσο μπορούμε περισσότερα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ήδη έχουμε μερικά σημεία παροχής ρεύματος για να φορτίζουν. Με την παρουσία της κ. Γούλα στο δ.σ. του ΟΑΣΘ, θα έχουμε και όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία”, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης.
“Έχουμε κοινά πεδία δραστηριοτήτων με το δήμο Θεσσαλονίκης και με συνεννόηση μεταξύ μας μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Δεν έχουμε αναλάβει μόνο τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ, όλο αυτό το διάστημα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να γίνουν οι συγκοινωνίες ένα πραγματικό αγαθό για την πόλη. Αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε μόνοι αλλά συνεργασία με συναρμόδιους φορείς όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης”, ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αποκάλυψε την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Οργανισμού και του δήμου Θεσσαλονίκης με την αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα προκειμένου να βρεθεί λύση στα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι η νέα διοίκηση παρέλαβα ένα στόλο 245-250 λεωφορείων και αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο 380. “Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στην πόλη αυτό, αλλά αυτό θα το πουν οι πολίτες”, τόνισε ο κ. Παππάς. Για τα ρέστα ο κ. Παππάς τόνισε πως είναι ένας κόστος είναι πολύ δύσκολο, καθώς εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, για να αλλάξουν όλα τα μηχανήματα. Όπως τόνισε ο κ. Παππάς το κόστος αυτό είναι δύσκολο να το σηκώσει ο Οργανισμός. “Προσπαθούμε να βρούμε άλλες λύσεις οι οποίες θα μπορέσουμε να είναι τεχνικά εφαρμόσιμες. Αν δεν το βρούμε η δεύτερη σκέψη μας είναι με έναν τρόπο αυτά τα χρήματα να τα δώσουμε πίσω στους πολίτες ως κοινωνική αντιπαροχή”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Σημειώνεται πως στη συνάντηση ήταν παρόντες η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα η οποία συμμετέχει και στο ΔΣ του ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Γιώργος Δημαρέλλος.
Διαβάστε τι είχε αποκαλύψει νωρίτερα το karfitsa.gr
https://www.karfitsa.gr/%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9F%CE%91%CE%A3%CE%98/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.