, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους"

“Απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις και προστασία των εργαζομένων με ακριβοδίκαιες αποφάσεις που να περνούν άμεσα από τη δικαστική οδό και θα τιμωρούν τους απαράδεκτους εργοδότες και όχι με δηλώσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού”
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης εργαζόμενης των επιχειρήσεων «Καρυπίδης» στα Γιαννιτσά που «βυθισμένη» στην απόγνωση και το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει καθώς επί 15 μήνες παρέμενε απλήρωτη, έδωσε τέλος στη ζωή της, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους και τους συναδέλφους της. Εργαζόμενοι «όμηροι» σε ένα ιδιότυπο καθεστώς που ακροβατεί ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία, καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης απέναντι σε μια Κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει ένα από τα βαθύτερα προβλήματα της εποχής μας και που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται υπό το φόβο της απόλυσης και πρόκειται για τη «μάστιγα» της απλήρωτης εργασίας. Οι εργαζόμενοι που στον ιδιωτικό τομέα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους, περιμένουν μια ουσιαστική κίνηση από την πολιτεία στο πρόβλημα τους και όχι μια ακόμα ανούσια επί της ουσίας παραδοχή του προβλήματος. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απλήρωτης εργασίας και της ανεργίας. Απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις και προστασία των εργαζομένων με ακριβοδίκαιες αποφάσεις που να περνούν άμεσα από τη δικαστική οδό και θα τιμωρούν τους απαράδεκτους εργοδότες και όχι με δηλώσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού. Το Ε.Κ.Θ. και όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στις αντεργατικές πρακτικές που «σπέρνουν» την ανασφάλεια και την εξαθλίωση. Η απάντηση μας είναι οι αγώνες μας.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΣΕΕ με αφορμή την αυτοκτονία 42χρονης στην Πέλλα, που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση: «Το τραγικό περιστατικό με την 42χρονη εργαζόμενη σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στα Γιαννιτσά, που έδωσε τέλος στη ζωή της πιεσμένη από τα οικονομικά προβλήματα και την παντελή έλλειψη εισοδήματος, αφού ήταν απλήρωτη για 15 μήνες, φέρνει στην επιφάνεια αυτό που πλέον αρκετοί εργαζόμενοι βιώνουν.Την απελπισία, χτυπημένοι από την ανεργία και όχι μόνο. Η Κυβέρνηση αντί να είναι παρατηρητής αυτών των τραγικών γεγονότων και να περιορίζεται σε μελέτες και ευχολόγια για την αγορά εργασίας, πρέπει επιτέλους να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, αλλά και να προωθήσει άμεσα τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΓΣΕΕ για την προστασία των εργαζομένων, οι οποίοι πολλές φορές είναι όμηροι στα χέρια απαράδεκτων επιχειρηματιών.Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της 42χρονης συναδέλφου. Οι δυσκολίες για τους εργαζόμενους είναι πολλές και καθημερινές και τα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστούν μόνον από έναν αγώνα που είναι κοινός για όλους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.