, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη αποκτά πρότυπη λαϊκή αγορά, διαφορετική από όλες τις άλλες! (ΦΩΤΟ)

Σε συμφωνία, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, για τη δημιουργία της πρώτης πρότυπης λαϊκής αγοράς στο δήμο Θεσσαλονίκης, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Οι φορείς έθεσαν, ως χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, την επερχόμενη γιορτή των Χριστουγέννων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Από την πλευρά των συνδικαλιστών παρών ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης.
Αρχικά έγινε μία εκτίμηση της εικόνας των 21 λαϊκών αγορών που λειτουργούν στο όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως συμφώνησαν σαφώς και υπάρχουν ζητήματα, που πρέπει να λυθούν άμεσα, προκειμένου να βελτιωθεί.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής τα τελευταία χρόνια η συνεργασία που υπάρχει με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι ικανοποιητική, ωστόσο η απουσία φορέα υλοποίησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα.  «Είναι γνωστό», πρόσθεσε ο κ. Δερετζής, ότι « έχουμε κάνει από κοινού αυτοψία σε όλες τις λαϊκές αγορές που υπάρχουν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Διαπιστώσαμε τα προβλήματα και εντοπίσαμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Όμως κυρίως η απουσία φορέα υλοποίησης και αφετέρου η γραφειοκρατία καθυστερούν την όλη διαδικασία», κατέληξε.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς συναποφάσισαν να ξεκινήσει η προσπάθεια από τη λαϊκή αγορά του «Ηρακλειώτη» (απέναντι από την ΕΡΤ3). Ειδικότερα θα γίνει η χάραξη της σύμφωνα με τον αριθμό των προβλεπόμενων πάγκων και ανάλογα με τα μέτρα που δικαιούνται επαγγελματίες και παραγωγοί. Θα μπουν πινακίδες αρχής – τέλους, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι οι νόμιμοι και ποιοι οι παράνομοι πωλητές. Θα υπάρξει διαχωρισμός επαγγελματιών – παραγωγών, ενώ οι ψαράδες θα μετακινηθούν σε χώρο που θα υπάρχουν φρεάτια. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να χορηγηθεί νερό, κυρίως στο χώρο που θα τοποθετηθούν οι ψαράδες και ρεύμα. Ακόμη θα τοποθετηθεί πρέσα, στην οποία θα «μπαίνουν» τα φελιζόλ. Επίσης θα υπάρξει πρόβλεψη να τοποθετηθούν οι χημικές τουαλέτες σε χώρο που δεν εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.