, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Η κόντρα του πρώην με την νυν πρόεδρο του ΔΣ Θεσσαλονίκης και τον Μπουτάρη

Μετά την τοποθέτηση-κραυγή αγωνίας της αντιπροέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Σοφίας Εξαδάκτυλου,  από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους ακολούθησε διάλογος με έντονες διαφωνίες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.
Το περιεχόμενο της διαφωνίας ήταν για το αν θα πρέπει να λάβει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο υπέρ της πληρωμής των εργαζόμενων.
«Το πρόβλημα δεν είναι με μας. Δεν εγκρίνει η επίτροπος τα εντάλματα πληρωμών. Είμαστε αντίθετοι με το ψήφισμα της ΠΕΔ που έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναλάβει το κόστος των παρατασιούχων. Θα δω αύριο τον Τσίπρα και θα το θέσω μαζί με τα υπόλοιπα θέματα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος ζήτησε να δοθεί στους εργαζόμενους ακόμα και ένα έναντι ενόψει των εορτών. «Τους απασχολούμε. Είναι και δική μας ευθύνη να βρούμε λύση. Είναι απλήρωτοι. Ας τους έλεγε ο δήμος ότι δεν μπορώ να σας απασχολήσω άλλο. Πάντα υπάρχει τρόπος να βρίσκεται λύση», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος και τότε ο δήμαρχος του απάντησε : «Δεν μπορούν να δοθούν έναντι. Ούτε με απόφαση δημάρχου. Θα πάω για απιστία. Δεν μπορώ να πάω για απιστία».
O κ. Αβραμόπουλος με τη σειρά του είπε : «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους με οικειοθελή αποχώρηση. Μπορούμε να τους πληρώσουμε. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δουλεύουν και δεν αμείβονται. Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς. Ούτε μας βολεύει η στάση του Πόντιου Πιλάτου. Να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Έστω και για πληρωμή για έναν μήνα».
O δήμαρχος τελείωσε την συζήτηση λέγοντας: «σας υπόσχομαι μέσα στην εβδομάδα, να δω νομικά αν μπορώ να δώσω εντέλλεστε. Την υπογραφή θα τη βάλω εγώ. Δεν θα πάει φυλακή όλο το δημοτικό συμβούλιο, εγώ θα πάω».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.