, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας που απέκτησε την… κάρτα της!

φωτο αρχείου eurokinissi

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι η 27η Σεπτεβμρίου και στην Έδεσσα εγκαινιάστηκε επίσημα η κάρτα πόλης, η Edessa City Card ως το νέα εργαλείο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου. Η Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στόχος δεν είναι άλλος από τον 12μηνο τουρισμό κάτι που μπορεί να αποτελεί σχέδιο για κάθε προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο τουρισμού της πόλης. Όπως τονίζει είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την τοπική ταυτότητα, να της δώσουμε χαρακτήρα προϊόντος και να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων όχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα αλλά και για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες.

Η Edessa City Card είναι ακριβώς ένα τέτοιο εργαλείο δικτύωσης αξιοθεάτων και υπηρεσιών που έχουν συμφωνήσει ότι ένας προορισμός μπορεί να οργανωθεί ώστε τα περισσότερα οφέλη να γυρνούν στην τοπική κοινωνία και να διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα. Με την κάρτα πόλης και περιοχής ο επισκέπτης αρχικά μπορεί να επισκεφθεί προς το παρόν 10 Αξιοθέατα τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται, πρόσβαση σε πισίνες, πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογή στο κινητό, οικοξενάγηση στους «Δρόμους του Νερού» και σημαντικές εκπτώσεις (10-25%) σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπαίθριες και αγροτουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή μέσα σε 24/48/72/120 ώρες, φιλική στις οικογένειες με μικρά παιδιά.
Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ θα διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές και τα συνέδρια που οργανώνονται στην περιοχή. Μια καλή πρακτική που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού. Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.