, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η φτώχεια σε καθηλώνει στην τηλεόραση

Τα παιδιά οικογενειών χαμηλότερου εισοδήματος περνούν περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση και χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές συσκευές σε σύγκριση με παιδιά πιο εύπορων παιχνιδιών, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η έρευνα από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Common Sense Media κατέγραψε τις τηλεοπτικές συνήθειες 1.400 παιδιών κάτω από 8 ετών και διαπίστωσε ότι οι λιγότερο οικονομικά προνομιούχοι περνούν περίπου 3,5 ώρες καθημερινά μπροστά σε μία οθόνη είτε κινητού τηλεφώνου είτε τάμπλετ, είτε λάπτοπ ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με οικονομική άνεση περνούν λιγότερο χρόνο μπροστά σε κάποια οθόνη, που δεν ξεπερνά τις δύο ώρες.
Διαφορές όμως υπάρχουν και ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο της οικογένειας. Σε οικογένειες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο τα παιδιά ασχολούνται λιγότερο με τα ηλεκτρονικά μέσα (1 ώρα και 37 λεπτά καθημερινά) σε σύγκριση με τα παιδιά οικογενειών χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου που περνούν τουλάχιστον 2 ώρες και 50 λεπτά μπροστά σε κάποια οθόνη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.