, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στη Θεσσαλονίκη!

Πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Νέου ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από ελαφριά πετρελαιοειδή με τη μορφή διάσπαρτων τμημάτων ιριδίζοντος αυτοδιαλυόμενου φιλμ.
Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης καθώς και από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από την εν λόγω περιοχή καθώς και από ένα Δ/Ξ πλοίο το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ΕΛ.ΠΕ., ενώ πρόκειται να ληφθούν δείγματα και από έτερο Δ/Ξ το οποίο διέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα το αγκυροβόλιο.
Κατόπιν ενημέρωσης του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, στο πλαίσιο της οποίας διορίστηκε πραγματογνώμονας, προκειμένου αποφανθεί για τα αίτια και τις συνθήκες της ανωτέρω ρύπανσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.