, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες και μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στη δομή Δερβενίου

Χθες μεταφέρθηκαν πρόσφυγες στην δομή φιλοξενίας στο Δερβένι αρνούμενοι όμως να παραμείνουν εκεί, ζήτησαν να φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο αντίστοιχο μέρος και πριν λίγο αναχώρησαν από το σημείο με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, χθες το βράδυ έκλεισε το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και οι 42 εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταφέρθηκαν στη δομή του Δερβενίου. Απ΄αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 7 είχαν μεταφερθεί παράνομα από τα νησιά στην ενδοχώρα και προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών. Οι υπόλοιποι όμως αντέδρασαν στην παραμονή τους στο Δερβένι, όπου ήδη ζουν 70 άτομα, ζητώντας να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα, ή σε άλλες δομές, κάτι που όμως, σύμφωνα με τον κ.Ράγκο, δεν ήταν εφικτό.
“Με τη διαμεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τους υποσχεθήκαμε ότι θα μεριμνήσουμε αρχικά για τις δύο οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι άντρες που ταξιδεύουν μόνοι”, εξήγησε ο κ.Ράγκος. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, αρνήθηκαν να παραμείνουν και οι 35 πρόσφυγες και μετανάστες, που προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράν, την Συρία, την Υεμένη και τον Λίβανο και αναχώρησαν για το κέντρο της πόλης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.