, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονικείς μαθητές ετοιμάζουν βαλίτσες για… κορυφαία Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας!

Σε τρία κορυφαία και ιστορικά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχουν γίνει δεκτοί τρεις μαθητές που ολοκλήρωσαν με υποτροφία το ΙΒ Diploma Programme (Τμήμα Διεθνούς Απολυτηρίου) του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αλεξανδρίδη που έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, τη Βασιλική Αλεξίου που πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και την Άννα Ζαρωτιάδου, που θα σπουδάσει στο University College London (UCL).
Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης έλαβε αριστείο για τις μαθητικές του επιδόσεις σε όλα τα χρόνια της φοίτησής του. Έχει διακριθεί, μεταξύ άλλων, με το χάλκινο μετάλλιο στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το χάλκινο μετάλλιο στην 31η Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο Δημήτρης προσέφερε εθελοντική εργασία στην ΜΚΟ «Άρσις» στο πλαίσιο προγράμματος του ΙΒ, βοηθώντας παιδιά που φιλοξενούνται εκεί στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, και έχει υποστηρίξει δράσεις του σχολείου του για τους μικρότερους μαθητές, με παράδειγμα τη δημιουργία Club Προγραμματισμού. Το ήθος, το πνεύμα συνεργασίας, η επιμέλεια και το χαμηλό προφίλ ήταν στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
H Bασιλική Αλεξίου, άριστη μαθήτρια σε όλα τα χρόνια της φοίτησής της, έγινε δεκτή από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για σπουδές στη Μοριακή Βιολογία.  Η τελειόφοιτη αξιολογήθηκε θετικά για τις διακρίσεις που κέρδισε σε πλήθος εκπαιδευτικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων: Αγώνες Επιχειρηματολογίας, Model United Nation, το βραβείο “Αward for Excellence in Research” που έλαβε από το διεθνές ακαδημαϊκό πρόγραμμα STARS (Students and Teachers as Research Scientists). Η ίδια διακρίνεται για το εθελοντικό της έργο και τις ηγετικές της ικανότητες που έχει επιδείξει σε περιπτώσεις όπως τη συγκέντρωση χρημάτων από μαθητές του IB για τη Σχολή Τυφλών.
Η Άννα Ζαρωτιάδου επελέγη από το φημισμένο University College of London (UCL) για να σπουδάσει History Politics and Economics. Σε ηλικία 14 ετών είχε κερδίσει δύο φορές τον μαθητικό διαγωνισμό της NASA και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας «Cassini Scientist for a Day», μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες, και ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά  που επιλέχθηκαν για να  παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Στο ΙΒ γρήγορα ξεχώρισε για τη δίψα της για μάθηση, τη συνέπεια, το ήθος και τις αρχές της, χαρακτηριστικά που της χάρισαν φέτος το βραβείο του IB Learner.
70 τελειόφοιτοι στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού
Κάθε χρόνο περισσότεροι από 70 τελειόφοιτοι του IB Diploma Program  του Κολλεγίου Ανατόλια γίνονται δεκτοί στα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η παράδοση αυτή του Κολλεγίου Ανατόλια συνεχίστηκε και το 2017 με τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εισαγωγής στα ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία αξιολογούν τόσο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις όσο και την προσωπικότητα, το ήθος και το προφίλ του κάθε μαθητή όπως αυτό διαμορφώνεται από τις διακρίσεις, τη συμμετοχή του σε εξωσχολικές δραστηριότητες, την προσφορά εθελοντικής εργασίας, και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Φέτος οι απόφοιτοι του ΙΒ έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια όπως τα Oxford, Cambridge, Columbia University, Imperial College, University College London (UCL), Warwick, Wellesley College, King’s College

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.