, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο – Τραυματίστηκε στρατηγός της ΠΥ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που είναι αρκετά μεγάλη, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Τουλάχιστον 5 με 6 σπίτια κάηκαν ενώ άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες από την πυρκαγιά περνούν ήδη από οικισμούς και όπως είναι λογικό οι πυροσβεστική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκρήξεις, πιθανότατα από γκαζάκια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν κάτοικοι που απομακρύνονται από τις εστίες τους. Την ίδια ώρα, δύο κατασκηνώσεις έχουν ήδη εκκενωθεί και κάπως έτσι οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Την ίδια ώρα, υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Κωνσταντίνος Γιόβας, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία διώχνει τους κατοίκους και αδειάζει τους οικισμούς. Υδροφόρες του Δήμου συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Το μεγαλύτεροι στοίχημα είναι να «μαζευτεί» η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος…

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.