, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Καταδικάζει την επιστράτευση το Εργατικό Κέντρο

ekth-ktirioΩς αντιδημοκρατικό χαρακτηρίζει το μέτρο της επιστράτευσης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που σε ανακοίνωση του παίρνει το μέρος των εκπαιδευτικών.

«Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες επιλέγει και πάλι την επιστράτευση ολόκληρου του κλάδου των καθηγητών –πριν καν κηρυχθεί η απεργία -και την ποινικοποίηση των απεργιών καταστρατηγώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα η διοίκηση του ΕΚΘ προσθέτει ότι με την «προληπτική επιστράτευση» η κυβέρνηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκφράσει τη δήθεν ευαισθησία της απέναντι στους μαθητές, την ώρα που οι πολιτικές της και οι αποφάσεις της έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην απαξίωση του μαθητή, του καθηγητή και του ίδιου του γονέα. 

«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση, την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα των καθηγητών και να σταματήσει τις συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις εναντίον τους, πρακτικές που είναι καταδικασμένες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.