, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κλείνουν και τα Τέμπη σήμερα οι αγρότες – Δείτε αναλυτικά τα μπλόκα

Από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν σήμερα, Κυριακή, σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών κρατώντας κλειστά και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τις 14:00 το μεσημέρι ως και τις 16:00 το απόγευμα.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της  αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας.
Στην ομιλία του ο Ρίζος Μαρούδας επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.
«Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» είπε μεταξύ άλλων, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό να παλέψει από κοινού.
«Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δεν παλεύουμε για τον εαυτό μας. Γιατί όταν ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ή όταν διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά το ζητάμε για όλο τον ελληνικό λαό» τόνισε.
Να υπενθυμιστεί, πάντως, πως κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στη Νίκαια, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, επ’ αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έβδομη ημέρα σήμερα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.
Στο μεταξύ, τα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε περιοχές ευρύτερα της Θεσσαλονίκης είναι, από τις 28/1 στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Άσσηρος και Λαγκαδάς. Μιλώντας στο Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, μέλος της συντονιστικής στον κόμβο Δερβενίου, είπε ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση για το τρέχον Σαββατοκύριακο.
Στο μεταξύ, στην αερογέφυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής – που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τις αμέσως επόμενες ημέρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Δίωρος αποκλεισμός της εθνικής Αντιρρίου – Ιωαννίνων 

Εν τω μεταξύ οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων σήμερα, Κυριακή, από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.
Επίσης, με απόφαση της συνέλευσης ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Κλειστή επίσης θα είναι και η Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου από τις πέντε ως και τις επτά το απόγευμα.
Κλειστή θα είναι η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:30  έως τις 21:30.
Πηγή: protothema.gr
Θυμηθείτε και:

Μάλγαρα: Δε βρήκε ανταπόκριση το κάλεσμα για ενιαίο μέτωπο των αγροτών

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.