, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μήνυμα-δέσμευση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών

Μήνυμα για συνέχιση του αγώνα για πολλαπλασιασμό, ενίσχυση, διεύρυνση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά με τη μαζική συμμετοχή των μελών των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 ηλικιωμένοι, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, τιμώντας όλοι μαζί την εκπρόσωπο του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών Λουκία Τσιπούρα, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να της απονέμει τιμητική πλακέτα για «τη συμμετοχή και τη δράση της σε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, ανοίγοντας δρόμους πρωτοπορίας και ελπίδας».
Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σύνολο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με υποδομές, δομές, προγράμματα και δράσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τρίτη Ηλικία. «Αυτή η συνολική προσφορά έχει αναδείξει το δήμο μας ως φάρο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι ηλικιωμένοι συνδημότες και συμπολίτες μας είναι μεν συνταξιούχοι της εργασίας, όχι όμως απόμαχοι της ζωής, οι οποίοι δικαιούνται να την απολαμβάνουν με χαμόγελο».
«Όλα αυτά δεν τα κάνουμε από ελεημοσύνη ή οίκτο αλλά από αγάπη για τους γονείς μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Γνωρίζουμε τις θυσίες και τις στερήσεις που έχετε υποστεί για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. Αξίζετε τώρα ό,τι καλύτερο και ό,τι περισσότερο για την υγεία σας και την ψυχαγωγία σας. Κι εμείς, όλος ο δήμος, θα βρισκόμαστε  πάντα στο πλευρό σας», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στις υποδομές και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούν ή κατασκευάζονται νέες, όπως είναι το Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο.
«Απτόητοι στο δρόμο μας…»
Όπως είπε, «όσο λυσσαλέο πόλεμο και αν δεχόμαστε, εμείς θα συνεχίσουμε στο μεγάλο δρόμο που έχουμε χαράξει για την κοινωνία. Γνωρίζαμε ότι με τις επιλογές μας θίγουμε συμφέροντα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να εξυγιάνει το σύστημα και να βελτιώσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Προχωράμε απτόητοι γιατί η αγάπη και η υποστήριξή σας μας δίνουν δύναμη και κουράγιο».
Τέλος, ο Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καλώντας τους πολίτες «να κλείσουν τ’ αυτιά τους σε τέτοιου είδους φωνές». «Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί ανοίξατε την αγκαλιά σας στους πρόσφυγες, στις οικογένειες που φιλοξενούμε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Συνεχίστε έτσι, μην ακούτε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές σειρήνες». « Όλοι μαζί, όπως το καλεί ο πολιτισμός του ελληνισμού, προσφέρουμε αγάπη και μια ανοιχτή αγκαλιά», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός αναφέρθηκε στο έργο του Δημοτικού Κέντρου και την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα των υπηρεσιών στα 9.651 μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και τους ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες. «Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει, χάριν της αμέριστης συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης του δήμου μας, αποτελεί το ηχηρό παράδειγμα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν χρέη. Το κύριο βάρος τελευταία επιρρίπτεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με νέα ιατρεία, με νέες ειδικότητες ιατρών, νέα φυσιοθεραπευτήρια, και βεβαίως με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό», είπε μεταξύ άλλων.
Στο έργο που επιτελείται αναφέρθηκε και η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «έναν ζωντανό οργανισμό που διαρκώς εμπλουτίζεται με δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.